Igen: Ögonskuggsprimers

Det här inlägget skrev jag för några månader sedan, men har fått frågor om det igen så publicerar det på nytt. Enjoy!
 
Jag använder ALLTID ögonskuggsprimer när jag använder ögonskuggor. Innan jag införskaffade en primer förstod jag inte vad jag skulle med en sådan till, och tyckte att ögonskuggorna funkade ändå. Men HERREGUD vilken skillnad säger jag bara!
 
En ögonskuggsprimer använder man för att ögonskuggorna ska fästa bättre, bli mer pigmenterade och sitta kvar längre på ögonlocket. Jag brukar använda lite olika primers efter vilken slags ögonskugga jag ska ha på.
 
 
1. Eyeprimer clear från Make up store,155kr.
"Närande primer som adderar intensitet till din ögonskugga och får ögonskuggan att sitta längre. Eye primer Clear är transparent och kan med fördel användas ovanpå concealer eller foundation. Kan även användas för att få löst glitter att fästa. Applicera primern på ögonlocket med hjälp av ett finger och låt därefter primern torka en liten stund innan du applicerar din ögonskugga."
 
Jag använder denna när jag använder krämiga ögonskuggor, tycker den funkar jättebra till det. Men jag tycker inte att den får "torra" ögonskuggor att bli starkare direkt.
 
2. Eyeshadow primer från Lumene, 115kr
"Primer för ögonmakeup fixerar ögonmakeupen och gör att den sitter fint hela dagen. Ögonskugga och eyeliner går att applicera snyggt och jämnt. Har en neutral beige ton som jämnar ut ögonlockets färg. Ögonskuggans färg ser vacker och fräsch ut på ögonlocket."
 
Detta är den första ögonskuggsprimern jag köpte, och jag har inte använt den på väldigt länge. Men har hört många andra sminkbloggare använda den och tycka den är super! Funkar till de flesta sorters ögonskuggor.
 
3. Pearly eye primer från Kiko, ingen aning vad den kostar.
Den här är till för att ge skimriga ögonskuggor ännu mera skimmer. Tyvärr tycker jag inte att den "suger åt sig" ögonskuggan, utan torkar in och blir som en hinna som iförsig jämnar ut huden runt ögonen, men ingenting fäster på den.
 
4. High tech lighter "platina" från Make up store, 155kr.
Det här är en väldigt mångsidig produkt (se Make up stores hemsida för mer info) men jag använder den endast som ögonskuggsprimer. Den är väldigt fet och behövs mättas med ganska mycket ögonskugga. Jag tycker lugnt att detta är den bästa primern av dom jag har. Dock funkar den inte med krämiga ögonskuggor eftersom de lät blir för geggigt på ögonlocket och allt hamnar i vecken på ögonlocken, men är toppen med matta och skimriga skuggor.
 
 
 
0= ingen primer, endast ögonskugga
1= Eyeprimer clear från Make up store
2= Eyeshadow primer från Lumene
3= Pearly eye primer från Kiko
4= High tech lighter "platina" från Make up store
 
 
Jag tycker att 4:an och 2:an klarade av denna basic matta blåa ögonskugga bäst. Det är så synd att pearly eye primer från Kiko inte suger åt sig någon ögonskugga (nummer 3). Men här ser ni tydligt poängen med en primer, hoppas ni blev inspirerade och fick lite tips!

Liknande inlägg

1 Julia:

skriven

skulle verkligen behöva det men det har inte blivit av än haha :p

Svar: Som jag för något år sen haha x) :) Det är bara att åka till kicks eller make up store :D
Linnéa Alpsten

2 isabella:

skriven

Så snygga färger! :)

Svar: Det är samma färg...
Linnéa Alpsten

3 Alice:

skriven

Här kommer ett tips på en tävling på min blogg där man kan vinna ett USB från SanDisk. http://alicelindstrom.se/2014/january/vinn-en-usb-fran-sandisk.html#comment
Jätte förlåt om du inte gillar sånahär kommentarer!

4 Felicia:

skriven

Jag har nummer 1 hemma, tycker den funkar helt okej med att få dom starkare, funkar bäst med typ pulver enligt mig, men tack för de andra tipsen!

SV: ja vi hade det mysigt


Svar: Ja det gör den ju. Roligt att du gillar den :D
Linnéa Alpsten

5 claudia:

skriven

Kul :)

Svar: :D
Linnéa Alpsten

6 Beccys 2.0:

skriven

Så bra tips^^ Men ettan fån make up store som också finns för Foundation, är den lika dålig som till ögonskuggan?:)

Svar: Vad roligt att du tycker det! Jag har faktiskt ingen aning om den primern, har inte testat det själv. :)
Linnéa Alpsten

7 MALIN:

skriven

grymt intressant inlägg! själv använder jag smashbox's primer, photo finnish. är otroligt nöjd med den :)

Svar: Tack så mycket, vad roligt att du tycker det! :D Jag har hört att den ska vara bra, men har inte testat den själv. Kanske nästa primer att testa? :)
Linnéa Alpsten

Kommentera här: