Svar på kommentar

Tilda frågade:
 
När jag fotar sminkbilder använder jag mig av min nya digitalkamera, innan det använde jag faktiskt mobilen (kvalitén på HTC är ganska bra :D ).
 
Hela proceduren är väl att jag sminkar mig, oftast sitter jag vid min sminkspegel som står i mitt fönster. När jag fotar bilderna ser jag till att backa lite från fönstret så att jag får rätt ljus: jag föredrar kallt/blått ljus framför varmt/gulare ljus. Jag tycker att färgerna i sminkningen kommer fram bättre då än när man fotar i solsken eller vid en lampa. Oftast sitter jag såpass nära spegeln att jag kan se i spegeln hur fokuset på kameran är, vilket underlättar en hel del. Sen är det bara att fota.
 
Så det viktigaste enligt mig är att man har rätt ljus, att kameran fokuserar rätt samt att man bara tar med det relevanta. Eftersom jag sitter ena änden av mitt rum har jag ju resten av rummet bakom mig, därav att det alltid är en massa saker i bakgrunden, men jag försöker i alla fall att ha fokus på mitt face och sminket och inte på typ smutskläderna på golvet. x)
 
Jag hoppas det här var svaret på din fråga, annars är det bara att fråga igen. :)

Liknande inlägg

Kommentera här: